Alma Knol

Na mijn academietijd hield ik mij voornamelijk bezig met het maken van schilderijen, acrylverf op doek. Na verloop van tijd ontstond er, naast mijn passie voor werken met verf, een fascinatie voor het materiaal papier. Verschillende soorten en kleuren papier worden verzameld, geknipt, gescheurd; er wordt geschoven en geordend.
Het materiaal papier geeft een andere dimensie aan het creatieve proces, het vraagt om andere oplossingen dan verf op een doek. Beide materialen vind ik boeiend. Na een tijd met papier gewerkt te hebben, verlang ik weer naar de verf en de kwast.

Voor veel van mijn werken vind ik inspiratie in de voorwerpen om mij heen: een tafel, een stoel, een boom. Door te spelen met de beeldaspecten probeer ik de werkelijkheid een nieuwe betekenis te geven. In zowel de figuratieve als de abstracte werken is een liefde voor regelmatigheid en orde terug te vinden.

Een aantal jaren geleden begon ik met het maken van kleine tekeningetjes met materialen zoals pen, inkt en potlood. Ik maakte ze vanuit een verlangen om onbevangen te willen werken, zonder voorwaarden of doelen. Deze manier van werken geeft ruimte aan het experiment, het geeft mijn creativiteit vrijheid. Dit zorgde voor nieuwe mogelijkheden in mijn werk.
Vooraf had ik niet de intentie om iets met de schetsen te gaan doen. Maar inmiddels zijn verschillende schetsen uitgewerkt naar een collage of een patroonontwerp.

Naast vrij werk, maak ik ook graag werk in opdracht.

Alma Knol (1971) woont en werkt in Dedemsvaart, Nederland.
In 1995 studeerde ze af aan CABK ‘Constantijn Huijgens’ in Kampen, Illustratieve vormgeving.
Sindsdien is ze werkzaam als illustrator en vrij kunstenaar.

Exhibitions

Zachte krachten zullen zeker winnen groepsexpositie

St. Joriskerk Amersfoort

Schilderijen

Noorderkerk Zwolle

Schilderijen

Zuiderhof Zwolle

Schilderijen

Verrijzeniskerk Zwolle

Schilderijen en collages

Kunstmarkt Arnhem

Collages

Blauwdruck Zwolle

Schilderijen en Collages

Bathmense Kunstmarkt Bathmen

Hemel en Aarde groepsexpositie

Grote Kerk Apeldoorn

Expositie Kruiswegstaties

C.G.K. Hattem

KEEKexpo

KEEK (Kunst En Eerlijke Koffie) Utrecht

www.artway.eu

online galerie